Sunday, November 29, 2009

akhirnyer tumpah juga..

bersaksikan pantai,
bersaksikan ombak,
bersaksikan kawan2,
akhirnyar air mataku menitis juga,
7 bln aku pendam perasaan inie..,
xsangka 27 nov yg lpas hti tibe2 meruntum sedey yg teramat..,

air mata mengalir di pipi dengan ljunyer.,


i saw him !!!
i saw him !!!



knp sedang aku bergembira bersama teman2ku,aku boleh terpandang ke jalan raya n aku terpandang 1 insan yg amat aku knl.. 'dia' ! aku kenal insan e2! Dia..! n tibe2 hati,jiwa, air mata menangis.., ='(



_._,_, even awak xnak bagi sy berhubung ngan awak sekalipun,tapi jgn la tipu sy.. terasa diri ini terlalu tertipu dengan kata2 awak...saya hampir 'jatuh' tpi saya tahu diri saya boleh kuat,tabah n sabar., e2 sebab sampai hari ini saya setia pegang janji awak pada saya + janji saya pada awak ! KESETIAAN.., i`m loyaty person! tapi awk xthu semua tue.. saya tahu saya sdg diuji ttg perasaan. oh hati, menangis la kau sepuas2nya,..




kegembiraan dipagi raya bertukar kesedihan di petang raya~~

yup saya akui hepy n hati berbunga2 sebb sekian lame xberjumpa n akhirnya berjumpa time saya melawat ur sis di rumah family awak.., makin hati saya kuat bile tgok awk! hati nie berdebar2.. siyes dye terlalu hensem dgn berbaju melayu.. tapii xsangka ptg tue saya melihat awak lagi tpi bukan dgn perasaan yg sama!. bukan perasaan dgn perasaan yg gembira !..



tapii 1 jew saya nak nyatakan kat blog nie, walau ape pown terjadi..
selagi nadi nie berdenyut,
selagi jantung nie berdengup,
selagi boleh bernafas kat dunia nie,
selagi tue saya akan terus menunggu..



i`m still waiting u, _._._,



dalam fikiran : saya xkesah org sekeliling nak ckp saya terhengeh2 kan awak, hati saya terlalu kuat untuk awak.. gambar di ats bukan lah dirancang untuk diambil .., snapped by hanis or maliyana? aku pown xthu..time bluetooth gambar dgn hanis,aku tertengok gambar tu so aku upload.., btol la sesetengah org ckp,buruk benor muke time nanges! yup aku akui aku tergolong dalam golongan " buruk " time menangis.. aku mengaku!~~




ikhlas ,
nor hamira binti yahya

Saturday, November 28, 2009

TAKDIR PENENTU


Dikau membuat hidupku ceria
DEngan senyummu ku memuja kebesaran
Tuhan Yang Maha Esa





Bahgia..ku rasa tika bersamamu
Tiada apa yang dapat digambarkan
Membawa sinar baru


Janjimu kepadaku
Sentiasa disisiku selalu
Menempuhi segalanya
Namun kini, kau tiada lagi
Mungkin kita kan bertemu
Takdir penentu


Namun…kan ku teruskan hidup ini
Kan ku buktikan segala cita dan janji
Suatu hari nanti

JANJImu kepadaku
Sentiasa di SISIku selalu
Menempuhi segalanya
Namun kini, kau tiada lagi
Mungkin kita kan bertemu
TAKDIR PENENTU


Sukar untuk kutemui lagi
Insan mulia yang sejati
Suka dan duka bersama kita lalui

Namunku kan terus
Cita kita JANJI kita
Walau kau TIADA di sisiku lagi
Menempuhi segalanya
Kan ku TERUSKAN jua
Mungkin kita kan bertemu TAKDIR PENENTU


p/s : cheer up untuk diri sendiri.. hati tgh sedey =(

Monday, November 23, 2009

akin bagi tagged..

1. Bekas kekasih saya adalah :
h._._._._._ aka e._._.
( mane mungkin aku nak publish name dye kat cni,aku xda kekuatan la bikin hati sedih)

2. Saya sedang mendengar:
lagu liyana jasmy
( pandai jugak minah nie menyanyi.. hee)

3. Mungkin saya patut:
siapkan deraf report li cepat2 dan lpas tu print.

4. Saya suka :
on9 + mkn + tido

5.Sahabat-sahabat baik saya :
paling rapat dgn tuan faizah dan hanis + sume la yang mengenali hamira
semoga ukhwah inie berkekalan.

6.Saya tak paham:
knp la perlu tulis report setebal 80 muka surat! plg minimun tu..

7.Saya kehilangan :
~ minyak wangi silky girl yang baru di beli sebulan yang lalu.. gune 2x je..
~ hear pone sonny yg ori,, uwaaa =((

8.Ramai yang berkata :
xda yng berkata2 skrg.. hee

9. Makna nama saya :
hamira = puteri + kepimpinan
( sila rujuk buku yg latest utk kepastian)

10.Cinta itu adalah :
bila 2 jiwa/hati yang ikhlas bercantum ats 1 perkataan iaitu Cinta ..
( keikhlasan+ kekujuran + kepercayaan e2 penting )

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
fokus membuat report.

12.Saya akan cuba :
lalui kehidupan ini dengan penuh kesyukuran n menikmati setiap rezeki yang di kurniakan agar menjadi insan yang lebih baik untuk setiap hari yang akan mendatang. insyaALLAH =)

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
berkekalan aka forever

14.Telefon bimbit saya :
sonny ericsson z610i
nokia 3100

15.Bila saya terjaga dari tidur :
dah pagi kew? ayoyo baju banyak xbasuh. hari hujan susah nak kering.huu

16.Saya paling meluat apabila :
org cakap besar. kalau xmampu nak lakukan, jangan cakap!

17.Pesta/Parti adalah :
majlis untuk bersuka ria kowt.. ntah!

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
arnab !. waktu darjah 6 nak bela arnab tapi ma kite xkasi.. sob sob =((

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
ketika lahir sehingga 6 tahun ( seronok sebb time tu pegang title anak bongsu! )
haha, leh manje lebey2 nga ma n abah.. kih3.. anak bongsu kang!

20.Hari ini :
ku memakai baju + tudung berwarna purple n melakukn rutin harian berjln kaki ke tempt praktikal

21.Malam ini saya akan :
plan nk basuh baju wokk!

22.Esok pula saya akan :
pergi ke tmpt praktikal seperti biasa

23.Saya betul-betul inginkan :
kasut crocs yang baru e2! crocs lily + crocs olivia
( nk nk tpiiiiii ..... )

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
lebam bwh mte mkin berkurang kowt.., bile agaknyer nk mekap cam org len ?

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
nk dua2..

26.Makanan Barat atau Jepun :
dua2.. sushi best woo.hehe

27.Bilik yang terang atau gelap :
terang

28.Makanan segera adalah :
of cos maggi n biskut lexus ( yg purple tue )

29.Siapa yang anda nak Tag?
si dolce ciput
suka suki sakan
muniey
kak ana
ain nabilah ( try lol )
rakan2 blogger yg len..


Aja Aja Fighting !!

special dedication 2 all my fwen

~ lya
~ thah

~ zila
~ fatehah ibrahim
~ fatihah sahak
~ aizatul
~ adilah
~ nabella
~ hajirah

~ anis
~ rakan2 frienster
~ rakan2 my space
~ student seluruh malaysia

yang menduduki
PEPERIKSAAN SIJIL TINGGI PELAJARAN MALAYSIA (STPM)
n
SIJIL TINGGI AGAMA MALA
YSIA (STAM)
bermula hari ini hingga ..... ( xthu tarikh.. hehhe)

hanya doa yang dapat di kirim oleh sahabatmu ini
( lau anggap sahabat la
.. huu )

semoga korang dapat menjawab peperiksaan dengan sebaik mungkin..

bg pandangan aku menempuh dunia form 6 adalah satu cabaran n dugaan terbesar!
kawan2 yang sedang berjuang, pedulikan kata2 " hina" dari mereka yang berfikiran sempit mengatakan student f.6 low standard ( aku xkate k sebab aku pernah berada di dunia f.6 selama 2 bln ).. aku juga terkena temp
ias n hinaan tersebut. kononnyer jatuh standard umo 19 masih berbaju sekolah.. ( sungguh kesian mereka yg berkate sedemikian,padahal satu kaki untuk menjejaki alam university sungguh cerah n pasti .. lebih2 agi bila dah berjaya di form 6 bole terus sambung degree.., ) percayalah wahai sahabat, kamu boleh berjaya seperti insan len.. buktinya kak long aku juga dari form 6 n berjaya menggengam segulung ijazah n sekarang bertugas sebgai guru sementara di salah sebuah sekolah negeri johor.. ( aku xnak publish name sek tue, nanti femes.. hahha )

so mne2 insan yang pernah berkate s
edemikian n pandang rendah,
cepat MINTAK MAAF!.. (nada paksa)

kepada rakan2 sekalian, korang sudah memulakan perjuangan n " peperangan " ..selesaikan " peperangan" tersebut dengan jayanya..!

~ jage kesihatan baik2 lebih lebih lagi sekarang musim hujan.
~ semoga korang selamat dalam perjala
nan ke dewan pepriksaan.
~ semoga dilapangkan dada n di permudahka
n segalanya ketika exam tersebut.

insyaALLAH, u all will be part of MAHASISWI N MAHASISWA in 2010.

last but not least, i wish u all the very best of luck in examination.
AJA AJA FIGHTING .." kata student yg meminati cite korea " hehhe




dlm fikiran sekarang : aku pernah putus asa ketika tdk mdpt tawaran mane2 dari universiti n pusat pengajian yg len slps Spm.,ye lah kan mne x down kawan aku yg got 1A dpt blajar kat UTM johor..padahal aku dapat lebey dari diaa,,sungguh jelesy!
( skrg dh berfikir positif, dulu je pikir camtu ) so aku mengambil keputusan untuk stay di form 6 n aku sempat duduk di kelas ekonomi selama 2 bln..serius belajar di form 6 best walaupun
kdg2 blur.
tpiii
kadang2 peluang yang muncul di depan mate, perlu kite rebut peluang tersebut.,
aku bersyukur kerana ALLAH masih membe
ri rezeki kpd aku untuk menyambung pengajian ke POLITEKNIK SULTAN HAJI AHMAD SHAH sehingga la skrg..wlaupun berat hati nak tinggalkan alam f.6 tapii sememangnyer keputusan dari ibu bapa lebih betul n berkat..

okey2 nak stop sekarang.., kalau ikutkan dlm pikiran aku mmg byk..xkan aku nak tulis semua kan.. heee. =))





special best untuk korang.. hehe

Thursday, November 19, 2009

Peminat Novel


publish muka aku dulu.. hehe

alhamdulillah..

hajat tercapai hari nie.. berjaya jugak beli novel " cinta dua jiwa "
actually novel ini dah tengok semalam. hari nie baru boleh beli di kedai popular...
yeayeyea..

aku memng peminat novel alaf 21.
penulis novel yang paling aku ske bace nvl dorang ialah fauziah ashari,norhayati berahim,damya hanna,aisya sofea,sri diah n banyak lagi lol..
( u all tahu kan novelis di malaysia ramai sangat .. xalarat la nak type name sorang2.. hu)

dah namenyer kaki novel so bli novel yang harganyer 18.00 tu x kisah mane..,asal dapt kepuasan..

yup!! aku mmg peminat novel CINTA .. hee, time bace mmg masuk hayati watak woo.,siap nanges2 lag
i.. =) ( sungguh xtipu)

aku tertarik nak bli novel CINTA DUA JIWA sebab...

1) watak hariz sebaga
i seorang arkitek!.. hee..
memandangkan aku study dalam bidang architecture, aku nak hayati camne agaknyer seorang yang berjawatan tinggi n pegang title arkitek bercinta.. feel same ke ngan merka yang len? ye lah kan.. tugas arkitek bus
y.. sempat kew nak bercinta?

2) watak aisya
humaira..
omg! like this name.. " humaira" bermaksud putih kemerah merahan.. alohai canteknyer name niee,, ( walaupun name aku bukan maira n ju
st digunakan untuk glamer di alm maya tp aku nak kasi name untuk anak aku bole? hee dah strt merepek!.. )

3) rania firdaus
penulis novel tersebut.. berasal dari besut ter
engganu. sekarang sedg melanjutkan pelajaran di UM dalam bidg (TESL).. wee. ank terengganu mmg hebat la.. menjadi salah seorang novelis di Malaysia.. AKU bila lagi? (-.-) thinkking??

3 sebb je kowt.., wahhh aku bercerita macam aku dah bace padahal blom khatam lagi.. hee
malam nie pasti aku akan habiskan.. PASTI!..

meh meh tengok picxa yang sempat di snapped ol
eh fatin..
( aku pakse fa
ten amik.. kih3 )


belek belek dulu..

oh hariz
oh humaira

akan hamira khatamkan novel ini.. =))

lekaslekas : novel nie senornyer dh lame tp time aku nk beli 2 bln lpas stok dh habis. xsangka masuk kedai buku popular semalam ternampak novel nie.., xleh tengok purse aku tebal skit.. hee., nanti aku kongsi cite dalam novel nie keh.. nantikan post selanjutnyer..

take care all
salam


Wednesday, November 18, 2009

SPM 2009

assalamualaikum..

to all SPM CANDIDATES 2009



terutamanya calon calon spm dari



SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SERI DUNGUN

( of cos la promote name sekolah ku dulu.. hee)




kepada junior2 ku iaitu zurah,umie,tirah n pelajar2 dari kelas SN HAYAT, SN FIZIKAL N SASTERA IKHTISAS serta kepada adek angkatku iaitu IZYAN SYAMIMI yang berada di sekolah teknik SEPANG...


wish U all luck in examination.



x lupe juga kepada sumua calon calon SPM di seluruh malaysia..


good luck yea babeh.. =))



kpd calon2 spm negeri TERENGGANU.,
buat yang terbaek ye adek2.. kekalkan prestasi selaku NEGERI TERBAIK SPM !!





" YA ALLAH YA TUHANKU.. ENGKAU PERMUDAHKAN JALAN KEPADA ADEK2 KU YANG MENGAMBIL PEPERIKSAAN SPM TAHUN INI.., ENGKAU LAPANGKAN DADA MEREKA.. ENGKAU LUASKAN FIKIRAN MEREKA KETIKA MENJAWAB PEPERIKSAAN TERSEBUT.., YA ALLAH YA TUHANKU LINDUNGILAH ADEK2 KU KETIKA PERJALANAN MEREKA KE DEWAN PEPERIKASAAN DAN KETIKA MEREKA PULANG .., ENGKAU KURNIAKANLAH KESIHATAN YANG BAIK SEPANJANG PEPERIKASAAN TERSEBUT..,"



amin amin YA RABBI ALAMIN




lekaslekas : dulu waktu spm 2007, meja aku depan sekali .,perghh betul2 mengadap ketua pengawas peperikasaan yang kurus e2.. haha.., dan pengawas pengawas yang duk ats pentas e2.., =)) rindu sesangat saat e2 walaupun setiap kali nak jawab exam.. tgn berpeluh2 takut xsempat nak jawab..paling best time jawab kertas BM,PAI,TASAAWUR ISLAM,REKA CIPTA,BI N MATH MOD.. lancar + pantas jew!! hee.., paling kurang ske ketika jawab paper +MATH, CHEM, FIZIK.. hee

Monday, November 9, 2009

TiDAk SeNGajA

salam semua

sudah lame rasenyer tidak berblogging..!
bukan xda cite padahal berguni2 cite yang nak di kongsi tpii
" mak ngah asyik wat hal jerp "
lebih2 lagi sekarng musim hujn. line x clear lol.., asyik disconneted jerp..

tidak sengaja
aku biarkan blog nie di t
umbuhi lalang2 yang panjang..,

tidak sengaja aku x blas comment yang diting
galkan oleh reader2 yang rajin menjenguk blog aku.
tidak sengaja do
ng !
pe2 pown time kasih untuk semua yg sudi jenguk2 my blog.,

dan dan dan




TIDAK SENGAJA
jugak aku tido waktu kat ofis ptg semlm..,
heheh.., ( senyum samb
il tgn wat peace )
meh meh tengok pic d
i bawah k.


tido ala2 cover g2..,hee

abaikan cara aku tido..,=))

zzzzzzzzzz.., musim hujan mmg best tido kan?


memandangkan kak eza n kak ayu xmasuk ijew smlm.., so aku n faten xda kije nak d`buat,, design2 banglow sume sdh siap.., kita org penat sangat2! nak thu knp? sbb penat duk saje laaa.., !
( agknyer time pratikal mmg camni ey ?? )


lebih2 lagi semalam hujan.. mmg best la tido tnpa gangguan.. ha3., naseb bek bos xmasuk ofis..

e2 gambar2 snapped by faten,aku pown xsedar time bile dia amik.., sedar2 bile sampai kat bilik sewa time chek pone, uishhh pandai tul semek 2!.

dalam minda : acteli nak post semlm entri nie tp disebbkan housemATE aku meminjam laptop so pg nie bru selamt di postkn kt cni.., hee

~ nak tahu sape " mak ngah " ? nantikan post selanjutnye~


Tuesday, November 3, 2009

i know i`m idiot!!

i know i`m idiot,please dont hate me..!!

i`m still miss him
i`m still love him

what should i do??

arghhhhhhhhh!

plzzz stop mira!
dont spoil ur mood
dont spoil everything

cheer up mira!!

aku tertanya2 bila la blog ini nak di banjiri dgn cerita2 kegembiraan???

Sunday, November 1, 2009

penat..

perjalanan balik ke kuantan hari inie sungguh penat walaupun aku hnya duduk di dalam bus.., penat mengalahkan driver bus yng memndu..! hu3.., perjalanan tadi aku habiskan dengan jeretuh a.k.a tido.., hu3.., siyes ckp ngantuk sesangat,, dari start bus jalan sampai la ke kuantan, aku hnya tido.., terkejut pown gare2 bus tue berhenti pastu sambung smla..,ih3

n akibat tido yng melampau di dalam bus tadi..,
amik ko dahi dah benjol macam telor itik..,
hua2.
saket seyh!!
sampai lebam2 biru.,nie gare2 tido x betulkan seat dahulu n aibatnyer kepala asyik terhantuk.., hu3

moral kejadian tadi :
~ sayangi kepala anda
~ dahi yang benjol sungguh tidak cantek.., hu2 =((
~pastikan anda tido dlm keadaan yng selesa..,

tu jew kowt..,

p/s : sempat ke kuantan prade tadi.., ade gempak selebriti astro + audition raja lawak..,
comey glew farah breepbreep tadi tp syg xsempat amik pic sempat ramai sgt..,=((
akim pown ade!

Selamat datang !

salam untuk semua..

selamat tinggal bulan oktober
selamat datang
NOVEMBER

bermakna hanya tinggal 2 bulan lagi tahun 2009 akan meninggalkan kite semua
n
bermakna jugak hanya 1 bulan lebey cik pretty2 akn menghabiskan praktikal., huu3
( gembira glew )

so semoga bulan yang baru akan mendatangkan seribu lagi kenangan manis..yg pahit? hu3.., lau dtg nak wat camne an.., jadikan ia sebagai satu care untuk mematangkan diri sendiri n semoga tabah menghadapai hari2 yng akan mendatang..,=))

begitu juga untuk teman2 sekalian, semoga impian korang terlaksana n semoga ceria2 selalu yerr..,

senyum sokmo!!
(*_*)
========

p/s : kejadian malam semalam sungguh indah dengan dapat melihat kebesaran ALLAH S.W.T pabila ada stu lingkaran bulatan mengelilingi bulan.., cahaya di sekelilinginya sungguh cantek.., SUBHANAALLAH =))..

Friday, October 30, 2009

heppy heppy beday


happy birthday to you

happy birthday to you

happy birthday t0 kak ngah

happy birthday to you

nor hafidah binti yahya

to my lovely sis.,angah selamat hari lair yang ke 23..,

semoga di pnjangkan umur

di murahkan rezeki

semoga mendapatkan keberkatan dalah hidup

semoga hubungan angah n abg nasir berkekalan sampai ke akhir hayat.,

( cepat2 lol kahwen.., x sabar nk timang anak sedara nie.., kih3 )

n n n n

semoga kita satu keluarga terus hidup dalm kegembiraan n sentiasa mendapat keberkatan Dari ALLAH S.W.T

aminnnn

nota lekas lekas : adios ? hee.., wish doh arr.., adekmu nie tgh pokai.., hee

ekhlas : adik mu yang comey lote.., kih3 =)


Thursday, October 29, 2009

proses baik pulih

hyeppp
untuk makluman semua rakan2 belog..,
belog ini sedang dikemaskini n di baik pulih
tu je nak gtaw

pe2 pown jgn lupe tinggalkan kata2 semangat mahupun nasehat slps membace

=)(=
terima kasih kepada new followers yang sudi view blog yg xseberapa nie..,

NNtikan post selanjutnyer

====================



Wednesday, October 28, 2009

tagged from akin =))


1.Dimana kamu berada sekarang?
atas karpet kat bilik sewa kuantan

2.Apakah warna baju anda pakai sekarang?
baju warne hitam oren putra varsity ( ambe kebas baju kak long time ye duk upm dulu.. haha)

3.Bila kali terakhir anda pergi menonton wayang?
x ingat tarikh lol.. last tgok cite momok the movie( melayu ) final destination 4 ( omputih )

4.Kamu belajar/bekerja dalam bidang apa?
student,architecture

5.Lagu yang anda sedang dengar sekarang?
cinta gile - the grey sky morning

6.Ke mana kali terakhir kamu ke luar negara(jika ada)?
xde~~ sabah,sarwk,perak,pinang ( negeri yang xpernah jejak lagi )

7.Benda yang anda kali terakhir beli dengan duit anda?
purse kaler purple n sekop rambut kaler purple

8.Tempat yang anda teringin sangat nak pergi?
tempat yang bole buat aku happy
nak g langkawi lagi ( nk borong cokelat banyok2 )
lagi 1, nak g cameron higlands.., tempat tue best.., leh makan strawbery free.., hee

9.Selebriti/Artis yang menyanyi yang kamu mahu sangat berjumpa?
Farah bREEpbREpp
awal AshARi
(*_*)

10.Apakah berita yang terbaru yang anda baru dengar?
dik bibie suh isi borang kamsis secara on9 untuk sem 4,, nak duk kat hostel lagi,JIMAT!

11.Kalau diberi RM1,000 sekarang,nyatakan apakah barang yang anda ingin beli?
nk g shopping kt parkson kuantan plaza.parkson tue dh nk tutp 1 nov, lebih2 lagi sale 80%..
nak beli baju+baju+baju
nk beli tudung bawal +shawl
kasut crocs pattern olivia purple.., like it.., comey glew!
beg nike yang latest.., aetu da tengok kat megamall, hjt nk beli tp terpkse niat tue di peram dulu.., hii

12.Rakan blogger yang anda ingin jumpe?
yang ske gelak n ske bercerita., yg kske wat lawak ok gaks,,


13.Pukul berapa sekarang ini?
10.17pm

14.Tadi anda makan ape?
makan nasi goreng kg+ telur mata separuh masak (time berbuka puasa)

15.Siapakah yang anda ingin 'bengongkan' dengan soalan-soalan merapu anda ini?
1. si ciput
2. cik suka suki sakan
3. kak ana
4.munie
5. sume followers =))
tag taw.., hee

update!

salam all...

i`m back.. i`m back..


udah lame rasenyer xupdate blog nie..,
cik pretty2 wow lupe ka ? eh nede lupe.., xingat jew.., hu3
acteli tiap kali nk log in belog nie, mesti asyik error ?
knp? knp? nak bace post tmn2 yang len pon susah.. knp knp?
x thu lol.., page error! tu jew yang kuar..,
abaikan yang pasti dah jenguk belog tercinte ni kan..,

ii belogku, jgn majuk2 k..,
insyaallah cik pretty2 wow akan sentiasa mengupdate belog nie.,
tu pown lau rajin.., he3.
><

pada tmn2 belog sekalian, sorry lol dh lame x follow post2 korang, hjung minggu nnti cik pretty2 follow n kasi sweet comment k!..

daa all
()_()


Tuesday, October 13, 2009

ayat membina tapi buat aku sedey =(

Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam utuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.

( sangat setuju dengan ayat nie.., serius cakap sampai sekarang x leh lupakan dia.., so camni nie? hati nie terlau kuat pada dye.. benci tol perasaan cam gni.., tulunnnn!! )

Masa depan yg cerah sentiasa berteraskan kehidupan yg lalu yg telah dilupakan, kamu tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga kamu melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam..

( btol btol.. kena hidup n blajar dengan bersungguh sungguh.., manusia sume same, ada akal cume yang menentukan n melayarkan kehidupan adalah diri sendiri.. right? dorang nak cakap pe2 lantak la asal diri sendiri pikir yang terbaek n x menggangu kehidupan org len.., yang lpas, lupekan tp nak lupe sal cintan cintun tue susah skit lol.. huu ... hope tommorow is better than today n today is better than yesterday )

Kadang-kadang ALLAH hilangkan sekejap matahari kemudian dia datangkan pula guruh dan kilat. Puas kita mencari di mana matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah ...

( harap sentiasa di beri kebahagian dalam hidup.., di beri kesihatan untuk beribadat, YA ALLAH, syukur di atas segala nikmat yang di beri.. moga aku menjadi hambaMU yang sentiasa bersyukur.. amin )

Wahai sahabatku yang menderita kerana cinta, usahlah ditangisi yang telah pergi, hayunlah langkahmu ke mana sahaja yang kamu ingini demi mengubati hatimu yang luka, semoga kamu akan bertemu seseorang yang dapat mengisi hatimu, pastinya terubat jua dan hidupmu kembali ceria...

( tujukan pada diri sendiri .., alwez thinking about him?!! dye chat kew? dah makn kew? camne khidupan dye? mak dye slalu tanye sal aku kew? huu <>)

Y ? ?

i dont know y .. this week my mood so bad n weak!! yang lebih dasyat lagi, langsung xda mood nak p kije.. ngerrrr? cari nahas tol ( oii cikmira, nak ken carry kew ) xmo!.. walaupun diri nie cam xbermaya tapi kuatkan diri jugak jalan kaki p ke tempat kije.., lebey lagi kat ofis da new project, design new banglow.., minggu nie banyak tol kije kena buat, colour plan,lipat plan n chek drawing.. ( banyak woo bukan sikit ) so sebagai dak praktikal yang baru nak belajar dunia kerja architect ni kna rerajin la tolong pekerja kat c2 lgpown dorang banyak nak kena submit projek kat mpk.. korang mesti tertanya2 ambe nie kije pe erk ( actually sekarang sedang menjalani latihan industri di archios design ( architect,landscape,interior ). . so kire sem nie cam kije la walaupun elaun xda..

tu sal kije, yang pasti sekarang ni pown ambe memang xda mood, ni pown mengupdate belog dalam keadaan terpaksa sebab ambe pikir meb dgn meluahkan isi hati di belog sedikit sebanyak menghilangkan perasaan yang ntah pe2.., ( arap2 camtu lah ) waaaa,, knp nie? y? y? y? nie perangai2 ambe minggu nie.., tersangat hudoh!!

~ nak marah org ...,
~ benci sesangat keadaan sekililing
~langsung x reply message sesiapa yang antar ke inbox ambe ( of cos sbb dh seminggu ambe lebey x top4 )
xthu la knp rase nak campak sume pone, benci pone!
~ lansung x ankat panggilan ( just angkt bile abah kol tkut da pe2 hal yang penting )
~ makan x habis.. membazir!!
~ x on9 lme2. meb di sbbkan line broadband sllu disconnected,.. ( sllu slhkan broadband )
~ mlas nk bercakp,
~ letak purse rate2 pastu mula nak marah sebab x jupe,
~ iron tudung last minit.. pastu mula tergesa2 nak p kije..
~ tido tanpa bantal..?? pastu mula saket ni la sakit tu la..,
????

eii peragai jenis ape lah..,
sampai sekrang xthu knp mood minggu nie memng berubah secara drastik arr..!!

=========
=()=






Saturday, October 10, 2009

~~hari minggu~~

aiii semua..
(^_^)

sempat jenguk blog sebelum tido..
what? sekarang jam 4.30 pagi? knp xtdo lagi arr? ( bertanya pada dri sendirik )
perangai lame datang lagi.. huuu
susah nak tido! susah nak
lelapkan mate..,

so i penuhkan aktivi2 yang baek k,
xda kaco org, xda ganggu kawan2 n i lyn diri sendiri dengan on9 lpas isyak tadi sampai la sekarang. hee
actualli i sangat teruja men game kat facebook tue..
nak tahu pe?? oh cafe world.. !! i pergi mane2 mesti ingat kat game tue..,hee
sekarang i tgh berusaha nekkan level 14.. tgh excited glew men game tue.. huu.sampaikan game farmville n barn bunny i tinggalkan camtue jew.. uishh cam kacang lupekan
kulit je.. dapat yang baru tinggalkan yang lame.. hee, tapii i xda la men game tue 24 jam.. selain game tue, i dah berjangkit maen game sim tau.. sekarang dah sim 2.. ( org kat luo sane dah men sim city la mira oiii.. ) heee, nie faten punyer pasal.. i berjangkit ngan ye la ni.. create sim n handle la sampai sim tue tua.. eh cam real taw.. x caye leh men sendirik.. kih2,, tadi ada lah men sampai kul 1 malam.. hee dalam2 jam.. tengok.. i leh spend mase men game tue 2 jam? dasyat sungguh~~!!

tibe2 kn perasaan i mengataka
n nk tengok movie jew..,uishh nede movie baru., arghh xkire nak tengok jugak.., lpas bukak file tu file ni lam laptop, i teringat la movie i download kat minova smalam so i pown kilk play n layannnn cite hannah montana the movie.. =] ( saje download untuk wat koleksi )
best kan cite tue,, xpuas tengok.., sske sangat l
agu the climb n tarian zig zag lam cite tue. ..
jom tengok pic2 yang sempat i upload..



( cite nie la i tengok, dah 3x i tengok cite nie.. hee )

tu pasal movie...ermmm sekarang i tgh wat pe arr? ohh i tgh merepek2 kat belog nie sementara menunggu masakan di cafe world masak n nak tunggu waktu subuh masuk.. =]

( saje ngade2 gune perkataan i untuk entri kali )

memandangkan hari ni dah masuk hari sabtu so i nak bgthu kat semua yang i xkije hri k. hee.,
sabtu n ahad.. hari minggu katakan..so leh la bermalas mlasan di rumah sewa.., =)
k daaaa~~~~


Friday, October 9, 2009

suke suke =]

1.Did you just wake up?
~ dah bangun da..

2.Whose car were you in last?
~ kete kaklong

3.When is the next time you will kiss someone?
~ eiiiiiii

4.What color shirt are you wearing?
~ xpakai tshirt tapi baju kurung pink+ puteh.. cantek kan?hee

8.Last movie you watched?
~ jin notti n momok the movie 29 september 09 lpas

9.Last thing you ate?
~ semalam waktu lunch,laksa kari kat rasaMAS.hee

10.Last thing you drank?
~ air masak.

11.Where did you sleep last night?
~ kat bilik sewa xda katil, just tido atas lantai beralaskan toto
( buat aku sedey nie.., waaa xsabar nak abiskan praktikal )

13.Are you happy right now?
~ x la sangat..huu

14.What did you say last?
=something.

15.Where is your phone?
~ 1 kat bilik sewa. 2 lagi kat dalam beg..

16.What was the last museum you went to?
~ muzium losong kat ganu..

17.What color are your eyes?
~ ermm hitam

19.How was your weekend?
~ boringgg

20.When was the last time you had your heart broken?
~ ouchhhh perit seyh.., 5 bln lpas kot

21.Who/what do you hate/dislike currently?
~ saya lemah..,=(

22.What are you listening to?
~ lagu sixth sense khatimah cinta..wuu

23.Are you excited?
~ x langsung

24.What is your favorite store?
~ xda

25.What day is it today?
~ jumaat

26.What were you doing at midnight last night?
~ men game sim.. heee, syok

30.Are you left-handed?
~ x

32.What’s for dinner tonight?
~ x makan

33.What is the last alcoholic beverage you had?
~ xda xda xda

34.When is your birthday?
~ april lpas... 25 april

35.How tall are you?
~ 160..hee.. harap2 tinggi lagi

39.Where was the last place you went shopping?
~ east cost mall kuantan time raye aetu..

40.Who made you laugh today?
~ aku yang menyebabkan diri sendiri gelak sebab salah sorang sim dah mati.. haa

41.Do you have any expensive jewelery?
~ ring?

42.AIM or MSN?
~ kedua2 x.

43.Where do your cousins live?
~ johor,kl

47.Are you an only child or do you have siblings?
~ 8 adek beradek

48.Would you consider yourself to be spoiled?
~ kalau boleh x nak k~

49.What was the first thing you thought when you woke up?
~ mandi mandi mandi

50.Do you drink beer?
~ uishh xx

52.Myspace or Facebook?
~ dua dua

53.Do you have T-Mobile?
~ xada la

54.What was your favorite subject in school?
~ pendidikan islam
~ bahasa melayu ..,

55.Do you smile a lot?
~ x sebanyak cam dulu2.. y?ermmm

57.Do you have any talents?
~ x sangat kot.., hee

58.Have you ever been in a wedding?
~ pasti n akan. INSYAALAH.. =]

59.Do you have any children?
~ xda

60.Did you take a nap today?
~ tidakk..

61.Ever met someone famous?
~ sape erk?

63.Do you want to be famous one day?
~ xmboh lor..

64.Are you multitasking now?
~ x sangat

68.Whats one of your favorite things to do ?
~ tido

72.Ever been to paris?
~ x. wah ade sape2 nak offer ajak sekali.. hee

73.What are you doing today?
~ chek plan, on9, makan x lgi..

74.Have you ever been gambling?
~ x

75.When is the last time you updated your blog?
~ sekarang nak update la nie.. hee

76.Have you been to New York City?
~ x

77.Have you been to Disneyland/world?
~ x.. nak sangat pergi..

78.Do you have a favorite cartoon character?
~ teletubies n pooh..,

79.Last thing you cooked?
~ cook? hehee..,

82.last time you cried?
~ semalam

83.Last time you were sick?
~ minggu lpas

84.What car do you drive?
~ mebi leh start kan enjin tapi gerenti x gerak2 lau saya bawak.. hee.
x pandai!!


85.Do you think anyone will do this survey?
~ ade ade..

Thursday, October 8, 2009

perasaan bercampur aduk

semalam saya gembira
semalam saya ketawa
hari nie hati saya susah hati,resah n bermacam2 perkara di pikirkan.,
semua tentang kehidupan..
tapii saya tahu semua perkara yang terjadi dapat mematangkan diri sendiri..

"... kadang2 insan yang kite sayang kita xdapat tapi hargai insan yang berada di sekililing kite.. "

" YA ALLAH, AKU ADALAH HAMBA-MU, ANAK HAMBA-MU, ANAK SAHAYA -MU, UBUN-UBUNKU
( NYAWAKU ) ADA DALAM KUASA-MU, YANG LALU PADA MULUTKU ADALAH HUKUM-MU, KEADAAN PADA MULUTKU ADALAH PUTUSAN-MU, AKU MOHON KEPADA-MU DENGAN SETIAP NAMA-MU YANG DENGANNYA ENGKAU NAMAKAN DIRI-MU, ATAU YANG ENGKAU TURUNKAN DI DALAM KITAB-MU,YANG ENGKAU AJARKAN KEPADA SALAH SATU DI ANTARA MAKHLUK-MU, ATAU ENGKAU TELAH MEMILIHKANNYA DALAM ILMU GHAIB YANG ADA DI SISI-MU,
AGAR ENGKAU JADIKAN AL-QURAN SEBAGAI PENYUBUR HATIKU,
CAHAYA DALAM DADAKU, PELEPAS KEDUKAANKU DAN PENGHAPUS KESUSAHANKU "

" wahai Tuhan yang Maha Hidup lagi terus menerus mengurusi makhluk-Nya,
berkat rahmat-Mu aku mohon perlindungan dan jauhkan hamba-MU
dari keresahan n kesusahan.. "
.....amin...

========= i`m crying now ========